THERA BASE

December 21, 2022
Posted in Bisco
December 21, 2022 Albadent
Thera Base – Bisco
TheraBase është një bazë / liner autoadesiv vetëngjitëse, që çliron kalcium dhe fluor. Duke përdorur teknologjinë THERA, TheraBase lidhet kimikisht me strukturën e dhëmbit dhe çliron dhe dergon jonet e kalciumit dhe fluorit.
1 -Lëshimi i kalciumit të TheraBase gjeneron një PH alkaline * që nxit vitalitetin e pulpës.
2 -Është një material me dopio polemerizim që shëron edhe në restaurime të thella ku drita nuk mund të arrijë.
⏺ TheraBase është më i fortë dhe më i qëndrueshëm se materialet e tjera bazë, jonomerët e qelqit të modifikuar me rrëshirë dhe jonomerët e qelqit.
Perfitimet unike:
⏺ Lëshimi i vazhdueshëm i joneve të kalciumit dhe fluorit 1
Vetëngjitëse, nuk kërkohet lidhës
⏺ Rezistencë e lartë në shtypje, thith goditjet dhe sforcimet nga forcat okluzale pa thyerje
⏺ Radiopaque, lejon identifikimin në radiografi dhe diagnozën efektive
⏺ Shiringa e dyfishtë me përzierje automatike siguron një përzierje uniforme për shpërndarje të menjëhershme me mbetje materiale zero ose minimale
⏺ Material i dyfishtë i kuruar që do të shërohet edhe në restaurime të thella ku drita nuk mund të arrijë.
✅Përfitimet klinike:
Në pak minuta ai gjeneron një pH alkaline (pH = 11 *), i cili nxit vitalitetin e pulpës2
⏺Permban monomerin që promovon lidhjen MDP, duke siguruar lidhje të besueshme dhe optimale me dentin3.